Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Η πρώην Σοβιετική Ένωση επικεντρώνει τα πυρά του διεθνούς κεφαλαίου

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 4, 1-31 Οκτώβρη 1993, σελ. 3

Με τα δραματικά γεγονότα που εξελίχτηκαν τελευταία στη Μόσχα κλιμακώνεται η επίθεση του διεθνούς κεφαλαίου εναντίον των λαών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των οικονομικών του κατακτήσεων. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις κι η ελεύθερη αγορά έχουν σαν σκοπό τη διάλυση της κρατικής και εθνικής περιουσίας, τη διάλυση των κρατικών μονοπωλίων και το ξεπούλημα τους στα διεθνή μονοπώλια καθώς και τη διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών και το ξεπούλημα τους σε ιδιώτες.

Στα καπιταλιστικά κέντρα Αμερικής, Ευρώπης και Ιαπωνίας υπάρχει, καθώς τα πράγματα δείχνουν, βιασύνη. Οι μεταρρυθμίσεις στη Ρωσία δεν βαδίζουν με τον αναμενόμενο γι αυτούς ρυθμό, βραδύνουν, και τους ανάγκασαν, χρησιμοποιώντας τον υποτακτικό τους Γιέλτσιν και την παρέα του να καταφύγουν στην ωμή απροκάλυπτη φασιστική βία για να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

Η σταθεροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος στην πρώην Σοβιετική Ένωση κι ενσωμάτωση της οικονομίας στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα κι ο έλεγχος της από το διεθνές κεφάλαιο είναι οι κύριες επιδιώξεις των καπιταλιστικών κέντρων σήμερα.

Τι επιδιώκουν οι αντιπολιτευόμενοι στον Γιέλτσιν κοινοβουλευτικοί με τον Α. Ρουσκόϊ, Ρ. Χασμπουλάτωφ επικεφαλής που επιβράδυναν της μεταρρυθμίσεις; Τον έλεγχο της εξουσίας και την υποστήριξη διαφορετικών συμφερόντων ανάμεσα στην δημιουργημένη νέα αστική τάξη. Επικράτησε, όμως, η μερίδα της τάξης εκπροσωπείται από τον Γιέλτσιν που βρίσκεται σε στενή συνεργασία και συμφωνία με το διεθνές κεφάλαιο, έτσι εξηγείται κι η πλήρης υποστήριξη του Γιέλτσιν από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα Αμερικής, Ευρώπης και Ιαπωνίας.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, από το Γκορμπατσώφ, Γιέλτσιν αποτελεί το αποκορύφωμα των αντεπαναστατικών ενεργειών του και περαιτέρω όξυνση των αντιθέσεων μεταξύ της μεγάλης πλειοψηφίας του σοβιετικού λαού και των δυνάμεων αυτών που επιδιώκουν το ξεπούλημα της χώρας στο ξένο κεφάλαιο. Οι αντιθέσεις αυτές κατέληξαν στα αιματηρά γεγονότα της Μόσχας, τα οποία βέβαια δεν επεκτάθηκαν σ' όλη την χώρα. Καθώς φαίνεται οι επαναστατικές δυνάμεις είναι ανοργάνωτες και δεν μπόρεσαν να κινητοποιήσουν τις λαϊκές δυνάμεις, οι δε κοινοβουλευτικοί δεν ενέπνεαν εμπιστοσύνη στο λαό ούτε κι είχαν τις ίδιες επιδιώξεις μ' αυτούς.

Με την επικράτηση του ο Γιέλτσιν κι οι πατρώνοι του έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις. Έκαψαν το Κοινοβούλιο αφού δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την λειτουργία του, διέλυσαν τα Σοβιέτ, φυλάκισαν τους πολιτικούς και αντιπάλους, έβαλαν εκτός νόμου τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και οργανώσεις, έκλεισαν τις εφημερίδες, μεταξύ αυτών βρίσκεται και η "Πράβντα", η εφημερίδα του Λένιν και του Στάλιν, η εφημερίδα του μπολσεβικισμού, κλπ., κλπ., τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την αντιπολίτευση.

Ο Γιέλτσιν και η παγκόσμια αντίδραση, οι λήσταρχοι του διεθνούς κεφαλαίου, είναι αποφασισμένοι να γκρεμίσουν τα πάντα στην πρώην Σοβιετική Ένωση, να σταθεροποιήσουν την πολιτική τους θέση και να μεταβάλλουν τον λαό σε δούλους. Ετοιμάζουν τώρα εκλογές για να ξεγελάσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη, εξαγγέλλοντας έτσι ότι τις οικονομικές τους μεταρρυθμίσεις τις υποστηρίζει κι επικυρώνει με την ψήφο του ο λαός. Εκλογές, πάντως, που θα διεξαχθούν από μια κυβέρνηση, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο φασίστας και χασάπης του ρώσικου λαού Γιέλτσιν δεν μπορεί να είναι αδιάβλητες. Μια φασιστική κυβέρνηση δεν μπορεί να διεξάγει δημοκρατικές εκλογές.

Στην Σοβιετική Ένωση, στις μεγάλες πολιτικές εξελίξεις έχουμε δημοκρατικές εξαγγελίες και φασιστική πρακτική, ο Γκορμπατσώφ και Γιέλτσιν, για παράδειγμα, είναι εκλεγμένοι πρόεδροι που επέφεραν τον χαλασμό, την καταστροφή και μεγάλη τραγωδία στον σοβιετικό λαό, κι αυτή η εξαπάτηση της κοινής γνώμης περί "δημοκρατίας" συνεχίζεται. Κι’ εδώ έχουμε τον "δημοκράτη" - έτσι τον αποκαλούν - Γιέλτσιν να πυρπολεί το Κοινοβούλιο και συγχρόνως να μιλά για εκλογές, αυτός είναι ο φασιστικός παραλογισμός του οποίου η εφαρμογή μόνο καταστροφή μπορεί να προκαλέσει στον σοβιετικό λαό.

Μ' αυτήν την τακτική που εφαρμόζουν ο Γιέλτσιν και η παρέα του μπορεί να εδραιώσουν την πολιτική τους θέση, δεν πρόκειται όμως να λύσουν τις κοινωνικές αντιθέσεις, αντίθετα θα τις οξύνουν, για τον λαό από την άλλη μεριά για να επιβιώσει και να διατηρήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια του, ο δρόμος του μεγάλου Οκτώβρη είναι η μοναδική του διέξοδος, άλλη αποτελεσματική επιλογή δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: