Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ωμή επέμβαση του ΝΑΤΟ στο στρατό

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ 6, 1-15/1/1994, σελ. 3

Μ' αφορμή τις τοποθετήσεις των νέων αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τις γνωστές ομαδικές παραιτή­σεις ανωτάτων αξιωματικών και την επαναφορά απόστρατων στην ηγεσία του στρατού, ο διοικητής της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ ναύαρχος Τζ. Μπόρντα έστειλε σήμα στις υπηρεσί­ες του ΝΑΤΟ, του οποίου το περιεχό­μενο αποτελεί προκλητική και ωμή επέμβαση στα εσωτερικά των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Ο Μπόρντα χαρακτηρίζει τους νέους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ ως οπα­δούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και διατυπώνει την άποψη, ότι ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Σκαρδέλης οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά α­πό πίεση του πρωθυπουργού Α. Πα­πανδρέου.
Στο ίδιο σήμα ο αμερικανός ναύαρ­χος δεν διστάζει να εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία του για την στάση της νέας ηγεσίας του ελληνικού στρατού απέναντι σε ζητήματα που αφορούν το ΝΑΤΟ.
Η επέμβαση αυτή των αμερικανο-ΝΑ-ΤΟϊκών ιμπεριαλιστών στα εσωτερικά του στρατού και της χώρας δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Θα συνεχίζεται όσον καιρό η χώρα θα πα­ραμένει στον επιθετικό στρατιωτικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ και εξαρτημέ­νη από τους ιμπεριαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: