Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ "ΜΑΒΗ": Οι σωβινιστικές παρακρατικές οργανώσεις δρουν προς όφελος των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ 33, 1-15/4/1995, σελ. 1,4

Η σύλληψη των μελών της παρακρατικής φασιστικής οργάνωσης ΜΑΒΗ ("Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου") στις αρχές του τελευταίου 10ήμερου του Μάρτη, που σχεδίαζαν προβοκατόρικα "χτυπήματα" σε βάρος της γειτονικής χώρας, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το πρόβλημα της αντεθνικής και άκρως επικίνδυνης δράσης παρόμοιων οργανώσεων, του ρόλου τους και των διασυνδέσεων τους με τις ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετές τέτοιες σοβινιστικές φασιστικές οργανώσεις που έχουν την υποστήριξη των ντόπιων και ξένων αντιδραστικών δυνάμεων και καθοδηγούνται στη δράση τους από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες και πρώτα απ' όλα από την αμερικάνικη CIA.
Σήμερα, σε μια περίοδο οξύτατου ανταγωνισμού των αμερικανών με τους γερμανούς ιμπεριαλιστές για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής στην περιοχή των Βαλκανίων και την αστάθεια και ρευστότητα που έχει προκληθεί εξαιτίας του, οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν αυτές τις οργανώσεις για να προωθήσουν τα αποσταθεροποιητικά τους σχέδια με τη δημιουργία όξυνσης των σχέσεων της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες και προπαντός με την Αλβανία.
Η οργάνωση ΜΑΒΗ προετοίμαζε, ως φαίνεται, προβοκατόρικο "χτύπημα" στα Ελληνο-αλβανικά σύνορα με στόχο τη ματαίωση των συνομιλιών Ελλάδας-Αλβανίας και των προσπαθειών εξομάλυνσης των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών. Το ΜΑΒΗ και οι άλλες σωβινιστικές φασιστικές οργανώσεις έχουν την υποστήριξη όλων των ντόπιων αντιδραστικών δυνάμεων από τη ΝΔ, ΠΟΛ.Α, κλπ., που ως πολιτική γραμμή στις σχέσεις με την Αλβανία έχουν τη λεγόμενη "αυτονομία της Βορείου Ηπείρου", δηλαδή την προσάρτηση της στην Ελλάδα.
Έτσι εξηγείται η "περίεργη"(!) σιωπή της ΝΔ και της ΠΟΛΑ που απέφυγαν να καταδικάσουν το ΜΑΒΗ, προσφέροντας του έμμεσα πλήρη πολιτική κάλυψη. Τις διασυνδέσεις μ' αυτές τις οργανώσεις κρατάει ο σύμβουλος του Μητσοτάκη ο διαβόητος “Ελληνο"-αμερικανός Ν. Γκέϊτς, γνωστός για τις διασυνδέσεις του με τη CIA και διαπρύσιος κήρυκας της "αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου". Με το ΜΑΒΗ είχε σχέσεις ο υπάλληλος της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, χειριστής τηλετύπου  Παναγιώτης  Μουλέρης,   που ήδη ανακλήθηκε στην Αθήνα.
Το ΜΑΒΗ είχε αναλάβει, ως γνωστό, την ευθύνη για το αιματηρό προβοκατόρικο επεισόδιο στο αλβανικό φυλάκιο της Επισκοπής και είχε κλέψει από εκεί όπλα. Όπως δήλωσε ο παραιτηθείς Υπουργός Δημόσιας Τάξης Παπαθεμελής ("Αυγή" 30.3.95) τα 14 όπλα "Καλάσνικοφ" που είχαν κλαπεί από την Επισκοπή είναι αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή του ΜΑΒΗ (μαζί με τα κρυμμένα στην Παλλήνη στο κτήμα του γιατρού Κοκαβέση, θείου του Αγγέλου Κοκαβέση, μέλους του ΜΑΒΗ), αφού τα νούμερα που έστειλαν οι αλβανοί συμφωνούν. Αποδεικνύεται έτσι, ότι οι δράστες της αιματηρής δολοφονικής αυτής   προβοκατόρικης   ενέργειας   ήταν μέλη των φασιστών του ΜΑΒΗ.
Παρόλο που η κυβέρνηση γνωρίζει τις διασυνδέσεις του ΜΑΒΗ και των άλλων παρακρατικών σωβινιστικών οργανώσεων με τις ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να προχωρήσει στην εξάρθρωση τους, αφού, ως γνωστό, το νόμο στον τόπο μας δεν τον κάνουν η ξενόδουλη αστική τάξη και οι εκάστοτε κυβερνήσεις της, αλλά οι υπερπόντιοι προστάτες της. Και αυτοί έχουν συμφέρον να διατηρούν τις φασιστικές αυτές οργανώσεις, να τις καθοδηγούν στη δράση τους προς όφελος πάντα των ιμπεριαλιστικών τους συμφερόντων και σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και των λαών της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: