Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Νέα ωμη επέμβαση των ΕΠΑ στην προεκλογική διαμάχη

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ 3, 1-15/10/1993, σελ. ,4

Θα ήταν παράδοξο οι αμερικανοί ιμπεριαλιστές να μην επεμβαίνανε, όποτε αυτοί θεωρούν ανα­γκαίο για τα συμφέροντα τους, στα εσωτερικά της χώρας μας. Έτσι ο πρόεδρος των Εξωτερικών Υ­ποθέσεων της Αμερικάνικης Γερουσίας Πέλ, και ε­νώ ο λαός βρίσκεται μπροστά στις κάλπες, στις 22 Σεπτέμβρη διατύπωσε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται της ΝΔ και δήλωσε, ό­τι γνωρίζει βέβαια πως "δεν είναι σωστό για τις ΕΠΑ να αναμιγνύονται στις εκλογές, αλλά ο κ, Μητσοτάκης ήταν όλα αυτά τα χρόνια ένας κα­λός φίλος των ΕΠΑ" και γι' αυτό πρέπει να πα­ρέμβουν να τον βοηθήσουν.
Οι προκλητικές για το δημοκρατικό λαό μας ε­πεμβάσεις των αμερικανών ιμπεριαλιστών πρέπει αποφασιστικά να καταδικαστούν. Δεν πρέπει ού­τε να υποβαθμιστούν ούτε να αποσιωπηθούν. Για την άρχουσα τάξη της χώρας η οικονομική-πολιτική-στρατιωτική εξάρτηση της χώρας από τις Ε­ΠΑ, το ΝΑΓΟ και την ΕΟΚ θεωρείται αναπότρε­πτη και αναγκαία για την κυριαρχία της. Αυτή έ­χει μετατρέψει τη χώρα σε προτεκτοράτο, σε ε­παρχία των ΕΠΑ.
Ο Κ. Μητσοτάκης, γνωστό πειθήνιο όργανο των ΕΠΑ, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα της Λάρισας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ότι δεν θεωρεί τις δη­λώσεις των αμερικανών επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, διότι είπε "η επίσημη Αμερική εί­ναι φιλική προς την Ελλάδα, και φιλική προς την κυβέρνηση τη δική μας, διότι πράγματι καμιά κυ­βέρνηση μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ήταν τόσο αμετακίνητα σταθερή στις γραμμές της σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική. Δεν ήταν τόσο σταθερή προς τις ΗΠΑ"(!!).
Η δήλωση αυτή του Μητσοτάκη πέρα από τη δουλοπρεπή στάση του προδίδει και κάτι άλλο, δηλαδή το ποιος τον επέβαλε αρχηγό στη ΝΔ.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Α. Παπανδρέου, δεν κα­τάγγειλε την δήλωση Πέλ. Όταν ρωτήθηκε, αρνή­θηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του και δήλωσε ότι "στις εκλογές αυτές την κυρίαρχη βούληση εκ­φράζει ο ελληνικός λαός".
Ο "Ρ" από τη δική του πλευρά, όχι μόνο δεν κα­ταδίκασε την παραπάνω δήλωση του Πέλ ως ωμή επέμβαση των ΕΠΑ στις εκλογές και υπέρ της ΝΔ αλλά σε υπότιτλο του μιλάει για ακριβώς το αντί­θετο, ότι δηλαδή η "πιστή" ΝΔ "εγκαταλείπεται" από τον Μπιλ Κλίντον" ("Ρ" 23.9.93) (!!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: