Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Η δίκη του δολοφόνου Καλαμπόκα: Οι αλληλοκατηγορίες των μελών της φασιστικής δολοφονικής συμμορίας

Η δίκη του δολοφόνου Καλαμπόκα

Οι αλληλοκατηγορίες των μελών της φασιστικής δολοφονικής συμμορίας

Παραδοχή της δολοφονίας από ΟΝΝΕΔ και ελιγμός για την αθώωση του Καλαμπόκα

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 5, 15-31/12/1993, σελ. 4

Στις 7 Δεκέμβρη άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη του δολοφόνου του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, του ηγετικού στελέχους της ΟΝΝΕΔ Γ. Καλαμπόκα (πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, όταν δολοφόνησε τον καθηγητή, Γενάρης 1991).

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΟΛΜΕ έξω από το Εφετείο της Λάρισας, κατά την οποία απαιτήθηκε παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της στυγερής δολοφονίας και καταγγέλθηκαν τα σχέδια που εξυφαίνονται από το αντιδραστικό κόμμα της ΝΔ για αθώωση του αδίστακτου φασίστα εγκληματία ΟΝΝΕΔίτη Γ. Καλαμπόκα. Γνωστές είναι οι αποκαλύψεις του τύπου για προσπάθειες του βουλευτή της ΝΔ Μιχαλολιάκου για εξεύρεση ψευδομαρτύρων.

Επίσης έγινε γνωστό, ότι δυο τουλάχιστον από τους ενόρκους που κληρώθηκαν στο Εφετείο της Λάρισας είναι γνωστά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Η Ειρήνη Μακρή είναι σύζυγος του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της ΝΔ και ο Γ. Γιαννακός, πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της ΝΔ, αδελφός του γνωστού για τις φασιστικές αντιλήψεις του, συνεταιριστικού στελέχους της ΝΔ στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στενός συγγενής του Γ. Σουφλιά, σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ.

Η υπεράσπιση του Γ. Καλα­μπάκα, στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της για αθώωση του, επιδίωξε από την αρχή να πεταχτεί διακοπή της δίκης με στόχο την αναβολή της, ώστε να διαμορφωθεί νέα σύνθεση του δικαστηρίου, να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο Καλαμπόκας, να αρχίσει νέα δίκη Μαραγκού, κλπ. Έτσι εξηγείται για ποιο λόγο ο Κα­λαμπόκας δηλώνει, μετά τρία χρόνια, ότι άκουσε πως ο Μαραγκός δολοφόνησε τον Τεμπο­νέρα. Ας υπενθυμίσουμε εδώ ότι στη δίκη του Βόλου έλεγε ότι τον Ν. Τεμπονέρα τον δολοφόνησε συνάδελφος του καθηγητής. Στη συνέχεια ακόλουθη η ξαφνική αρρώστια του ενόρκου Γ. Γιαννακού (οδοντογιατρού), στελέχους της ΝΔ Λάρισας.

Η υπεράσπιση συνεχίζει πυρετωδώς τις προσπάθειες της για αναβολή της δίκης, επειδή όλες οι ως τώρα καταθέσεις των μαρτύρων είναι καταδικαστικές για τον αδίστακτο δολοφόνο ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα, τόσο αυτές των μαρτύρων Κ. Σκρεμύδα, Δ. Δράκου, Α. Σπηλιώτη και Α. Σπηλιόπουλου όσο και του αυτόπτη μάρτυρα Δ. Πολυζωγόπουλου που δήλωσε: "είδα με τα μάτια μου τον Κα­λαμπόκα να σκοτώνει τον Τε­μπονέρα".

Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των μελών της φασιστικής συμμορίας των δολοφόνων της ΟΝΝΕΔ επιβεβαιώνουν αυτό που ήξερε και δέχονταν - και ήταν η αλήθεια - όλος ο δημοκρατικός λαός, ότι οι δολοφόνοι του καθηγητή Τεμπονέρα είναι οι ΟΝΝΕΔίτες της Πάτρας. Τώρα τα ίδια τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πάτρας "τίναξαν στον αέρα" τον περί "πολιτικής σκευωρίας" ισχυρισμό της ηγεσίας του αντιδραστικού κόμματος της ΝΔ σχετικά με την δολοφονία του Τεμπονέρα, το οποίο οργάνωσε και καθοδήγησε τότε τις ανακαταλήψεις των σχολείων και συγκρότησε δολοφονικές φασιστικές ομάδες κρούσης εναντίον των μαθητών από στελέχη του γι’ αυτό το σκοπό. Η ηγεσία της ΝΔ ήταν εκείνη που έδωσε και την εντολή στην αδίστακτη δολοφονική ομάδα των λοστοφόρων ΟΝΝΕΔιτών της Πάτρας να δράσει εγκληματικά. Το κόμμα της ΝΔ ήταν και παραμένει ένα συνονθύλευμα από μοναρχο-φασίστες, χουντικούς, απογόνους συνεργατών των κατακτητών, δοσίλογων, τρομοκρατών, κλπ. που εκτρέφει και διαπαιδαγωγεί στις γραμμές του αδίστακτους δολοφόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: