Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ

αυτόπτης μάρτυρας: «ήταν εν ψυχρώ δολοφονία»

εισαγγελέας: «ένοχος ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως», αλλά και ελαφρυντικά: «προτέρου έντιμου βίου» & «μη ύπαρξη ταπεινών ελατήριων»!!!

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 12, 1-15/4/1994, σελ. 2

Μετά την καταδικαστική απόφαση από το κακουργιοδικείο Βόλου η υπεράσπιση (Κ. Κωνσταντινίδης, κλπ.) για να πετύχει "αθώωση" ή τουλάχιστον μετριασμό της ποινής του δολοφόνου Καλαμπόκα είχε καταστρώσει, με εντολή της ηγεσίας της ΝΔ (παλιά της τέχνη, π.χ. Λαμπράκης, κλπ.), ολόκληρο σχέδιο κατασκευής ψευδομαρτύρων από τις γραμμές της δολοφονικής φασιστικής ΟΝΝΕΔίτικης συμμορίας των Πατρών με στόχο να προκαλέσει αμφιβολίες στο δικαστήριο.

Τελικά, η "στρατιά" των φασιστοειδών της ΟΝΝΕΔ που "παρήλασε", στις 2 Μάρτη και ύστερα από το Εφετείο της Λάρισας ισχυρίστηκε ότι τάχα ο Καλαμπόκας "βρίσκονταν μακριά" απ' το σημείο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, ότι είναι "αθώος" και ότι "είδαν" τον ομοϊδεάτη τους Α. Μαραγκό "να χτυπάει με ένα μεταλλικό πόδι θρανίου στο κεφάλι ένα απ' αυτούς που εισέβαλαν" (Α. Πριονάς). Ο Α. Μαραγκός υπέβαλε μηνύσεις τόσο κατά του Πριονά όσο και κατά του Καλαμπόκα.

Τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας της ΟΝΝΕΔ (και το κόμμα τους φυσικά) ενώ τόσο χρόνια αρνούνταν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση τους με την δολοφονία του Τεμπονέρα και μιλούσαν για "σκευωρία", τώρα αλληλοκατηγορούνται στο δικαστήριο ως δολοφόνοι του Τεμπονέρα και ψευδομάρτυρες, αλληλοβρίζονται χυδαία, δέρνονται μεταξύ τους και αλληλογρονθοκοπούνται. Ο Πριονάς κατονομάζει τον Μαραγκό ως δολοφόνο, ενώ οι Κωνσταντινίδης και Μπούτος τον Πριονά. Ο Πριονάς λέει για Μαραγκό: "Δεν μπορώ να βρω τα πλέον χειρότερα λόγια για να τον χαρακτηρίσω". Ο Α. Μαραγκός προς Πριονά: "Αρχιψεύταρε, πληρωμένε, δολοφόνε. Είσαι ηδονοβλεψίας". Β. Μπούτος προς Πριονά: "Ψεύτη, απατεώνα, πληρώθηκες να πεις για τον Μαραγκό. Σε είδα να σκοτώνεις τον Τεμπονέρα".

Μετά τις καταθέσεις των ψευδομαρτύρων - "λουλουδιών" της ΟΝΝΕΔ - Κ. Κωνσταντινίδη, κατέθεσε στις 19 Μάρτη ο αυτόπτης Μάρτυρας Λάμπης Θεοδωρόπουλος, δημοτικός υπάλληλος του Δήμου της Πάτρας, ο οποίος κατά τη στιγμή της δολοφονίας ήταν ακριβώς δίπλα στον Τεμπονέρα. Ο Λ. Θεοδωρόπουλος είπε ότι είδε με τα μάτια του τον Γ. Καλαμπόκα να σκοτώνει τον Τεμπονέρα και συνέχισε: Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία. Υπήρχε πλήρης ψυχραιμία εκ μέρους του δράστη. Ο πρώτος που θα έμπαινε μέσα από την πόρτα του Σχολείου θα έπεφτε νεκρός. Ο Γ. Καλαμπόκας είχε πλήρη επίγνωση και συνείδηση της πράξης του". Ο Λ. Θεοδωρόπουλος αναφερόμενος στην προσπάθεια να εμφανιστεί άλλος ως δολοφόνος είπε: "Όλα αυτά έγιναν για να δημιουργηθούν συγχύσεις και να αθωωθεί ο Γ. Καλαμπόκας". Στον ισχυρισμό ότι δήθεν ο Γ. Καλαμπόκας πήρε επάνω του την ευθύνη για να μην θιχτεί πολιτικά η ΟΝ­ΝΕΔ απάντησε: "Απλώς χρησιμοποίησε τη θέση του ως πρόεδρος, για να εκβιάσει την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ, ώστε να τον υποστηρίξουν. Ο ίδιος έδωσε πολιτική διάσταση στην υπόθεση. Όταν ο Εισαγγελέας της Έδρας Κ. Μπέσσας τον ρώτησε αν έχει γνώση των συνεπειών για όσα λέει, ο Θεο­δωρόπουλος απάντησε κατηγορηματικά: "Δεν έχω καμιά ταλάντευση. Πάντα και τώρα λέω την αλήθεια. Δολοφόνος είναι ο Γ. Καλαμπόκας".

Στις 23 Μάρτη κατέθεσαν οι μάρτυρες Ν. Μούσιος και Γ. Ευσταθίου, οι οποίοι, είπαν ότι βρίσκονταν στον τόπο των επεισοδίων και ότι οι ίδιοι δεν είδαν το πρόσωπο του δράστη της δολοφονίας, όμως από αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν, ότι τον καθηγητή Τεμπονέρα σκότωσε ο Γ. Καλαμπόκας. Ο Ν. Μούσιος είπε ακόμα ότι είδε τον Γ. Καλαμπόκα να βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρα από τα κάγγελα, κρατώντας κάποιο αντικείμενο, διαψεύδοντας έτσι τους ψευδομάρτυρες που είχε προτείνει ο Καλαμπόκας και οι οποίοι είχαν καταθέσει ότι αυτός βρίσκονταν σε απόσταση 10-12 μέτρα από την πόρτα.

Στις 28 Μάρτη κατέθεσε ο καθηγητής Γ. Τσουκαλάς, ο οποίος είπε ότι βρίσκονταν έξω από το σχολείο μαζί με τους συγκεντρωμένους, δεν είδε ποιος σκότωσε τον Τεμπονέρα, αλλά σε συζητήσεις που είχε με τους αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας (Βιτάλη, Πολυζωγόπουλο, Βγενόπουλο, Θεοδωρόπουλο) του είπαν ότι δράστης της δολοφονίας είναι ο Καλαμπόκας. Επίσης κατέθεσε ότι οι Μαραγκός, Σπίνος, Πριονάς και Γραμματικός γνωρίζουν ότι δολοφόνος είναι ο Καλαμπόκας.

Θυμηδία προκάλεσε στο ακροατήριο η κατάθεση του Β. Μιχαλολιάκου, βουλευτή της ΝΔ (πρωτοστάτησε στην εξεύρεση ψευδομαρτύρων), ο οποίος μίλησε για τον "καλό χαραχτήρα του Καλαμπόκα", κλπ., κλπ. για να ισχυριστεί ότι είναι "αθώος".

Στις 14 Απρίλη έγινε η αγόρευση του Εισαγγελέα της Έδρας Κ. Μπέσσα ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί ο Γ. Καλαμπόκας ένοχος ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα. Αναφερόμενος στις καταθέσεις των ψευδομαρτύρων είπε: "Πως να πιστέψουμε ότι τώρα είπαν την αλήθεια, όταν επί τρία χρόνια δεν έλεγαν τίποτα; Ταυτόχρονα, αλληλοκατηγορούνται ως δολοφόνοι παραδεχόμενοι σαφώς ότι ο δράστης ήταν ένας από την ομάδα Καλα­μπόκα". Μιλώντας στη συνέχεια για το ποιόν των ΟΝΝΕΔιτών ψευδομαρτύρων επικαλέστηκε τα όσα είπε ο Π. Μαρινάκης, πρώην συνήγορος τους και στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος τους είχε χαραχτηρίσει "κοινωνικά αποβράσματα".

Εκείνο που προκαλεί έκπληξη στην κοινή γνώμη είναι ότι ο Εισαγγελέας της Έδρας αναγνώρισε στον δολοφόνο Γ. Καλαμπόκα τα ελαφρυντικά του "προτέρου εντίμου βίου" και της "μη ύπαρξης ταπεινών ελατηρίων", ενώ είναι πασίγνωστη η τρομοκρατική δράση και το ποιόν του δράστη στην κοινωνία της Πάτρας (τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί, κλπ., κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: