Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Δίκη Καλαμπόκα - Ν. Βγενόπουλος: είδα τον Καλαμπόκα να χτυπά με σιδερένιο λοστάρι το κεφάλι του Τεμπονέρα

Δίκη Καλαμπόκα

Ν. Βγενόπουλος: είδα τον Καλαμπόκα να χτυπά με σιδερένιο λοστάρι το κεφάλι του Τεμπονέρα

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 7, 15-31/1/1994, σελ. 4

Στις 31 Γενάρη, μετά από πολυήμερη διακοπή, συνεχίστηκε η δίκη του δολοφόνου Καλαμπόκα. Η διακοπή έγινε λόγω "ασθένειας", ενός εκ των ενόρκων, του Γ. Γιαννακού. που ας σημειωθεί είναι ηγετικό στέλεχος της ΝΔ στη Λάρισα.

Ο Καλαμπόκας, μετά τόσα χρόνια, πρότεινε να εξεταστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας ο ΟΝΝΕΔίτης Ν. Κωτσής από την Πάτρα, ο οποίος σύμφωνα με τον Καλαμπόκα "είδε" τον Α. Μαραγκό να σκοτώνει τον καθηγητή Ν. Τεμπονέρα. Αυτό προφανώς έγινε καθυπόδειξη του γνωστού Κ. Κωνσταντινίδη, βουλευτή της ΝΔ και δικηγόρου του Καλαμπόκα, με την επιδίωξη να προκληθεί σύγχυση στο δικαστήριο και με απώτερο στόχο την "αθώωση" του Καλαμπόκα. Γι' αυτό το νέο ψέμα του ο Καλαμπόκας το χαρακτήρισε "νέα αποκάλυψη", "νέο στοιχείο στη δίκη".

Την πρώτη μέρα (Δευτέρα) κατάθεσε ως μάρτυρας ο Γ. Κατσιγιάννης, δικηγόρος της Πάτρας, ο οποίος είπε ότι δεν γνωρίζει αν ο Καλαμπόκας είναι ο δολοφόνος του Τεμπονέρα, γιατί δεν ήταν εκείνη τη στιγμή παρών στα γεγονότα, αλλά είναι πεπεισμένος για την ενοχή του, διότι του το είπαν αυτόπτες μάρτυρες, γιατί εκείνη την ώρα άκουσε άλλους να λένε "ο Καλαμπό­κας τον έφαγε" και διότι γνωρίζει τη δράση της "παρακρατικής ομάδας Κα­λαμπόκα" στην Πάτρα. Επίσης είπε ότι είδε ο ίδιος τους ΟΝΝΕΔίτες να χτυπούν με ρόπαλα μέσα στο σχολείο.

Την Τρίτη εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Ντίνος Βγενόπουλος, δημοσιογράφος, που είναι αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του Τεμπονέρα. Ο Βγενόπου­λος είπε ότι είδε με τα μάτια του τον Καλαμπόκα να καταφέρει συντριπτικό χτύπημα, με σιδερένιο λοστάρι στο κεφάλι του Τεμπονέρα, ότι είδε και άλλα μέλη της ΟΝΝΕΔ μέσα στο σχολείο που χτυπούσαν με λοστάρια και ότι αποκλείεται να κάνει λάθος, επειδή και κοντά στα συμβαίνοντα ήταν και τον Καλαμπόκα τον γνωρίζει προσωπικά. Ο αυτόπτης μάρτυρας, δημοσιογράφος Βγενόπουλος, δήλωσε ακόμα ότι έχει επανειλημμένα δεχτεί απειλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: