Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πρωτομαγιά - σύμβολο της επαναστατικής ταξικής πάλης του διεθνούς προλεταριάτου για τη βίαιη ανατροπή του καπιταλισμού, την πολιτικο-οικονομικο-κοινωνική του απελευθέρωση και Το σοσιαλισμό-κομμουνισμό - μέρα μαχητικής αλληλεγγύης των εργατών όλων των χωρών, μέρα φόρου τιμής στους νεκρούς εργάτες του Σικάγου (1886) και σ’ όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό, το φασισμό Και τον ιμπεριαλισμό, μέρα διαδήλωσης και έκφρασης της αποφασιστικής θέλησης της εργατικής τάξης Και όλων των εργαζομένων της χώρας μας για την υπεράσπιση των ταξικών τους συμφερόντων και απόκρουσης των συνεχών σφοδρών επιθέσεων των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ντόπιου κεφαλαίου στο βιοτικό επίπεδο και τις κατακτήσεις τους.

Ο σημερινός καπιταλιστικός-ιμπεριαλιστικός κόσμος έχει κυριολεκτικά σαπίσει, διέρχεται βαθειά, ολόπλευρη Και αθεράπευτη κρίση (οικονομική-πολιτική-κοινωνική-ηθική-ιδεολογική) και σπαράζεται από τις εσωτερικές ανταγωνιστικές του αντιθέσεις και τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΕΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Ιαπωνία, κλπ. για παγκόσμια κυριαρχία.

Οι προπαγανδιστικού χαρακτήρα θριαμβολογίες των αντιδραστικών αστών ιδεολόγων για “αποτυχία του σοσιαλισμού” - μ’ αφορμή την κατάρρευση του ρεβιζιονιστικού κόσμου, την οποία, μαζί με τους χρουτσωφικούς ρεβιζιονιστές, παρουσίασαν ως “κατάρρευση” ή “ανατροπή του σοσιαλισμού”, ενώ στην πραγματικότητα ήταν κατάρρευση και αποτυχία του παλινορθωμένου, μετά το ‘56, καπιταλισμού - που ήδη κόπασαν γρήγορα, δε μπορούσαν και δε μπορούν να αποκρύψουν τα άλυτα προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπο το παραγερασμένο, σάπιο, ξεπερασμένο και ιστορικά καταδικασμένο σε εξαφάνιση εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζουν. Αυτό από τη μια γεννά αναπόφευχτα κρίσεις, μαζική ανεργία, ακρίβεια, πληθωρισμό, καταστροφή του περιβάλλοντος, ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια και εξαθλίωση των πλατιών εργαζομένων μαζών και όλες τις άλλες γνωστές κοινωνικές πληγές, όπως ναρκωτικά, πορνεία, αλκοολισμό, εγκλήματα, κλπ. και από την άλλη γεννά πολέμους, φασισμό-νεοναζισμό, ρατσισμό, εθνικισμό-σωβινισμό, θρησκευτικούς φανατισμούς, κλπ. που ρίχνουν τους λαούς σε αλληλοσφαγές για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής.

Οι επεμβάσεις των αμερικανών και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια συνεχίζονται και μετά την εγκατάσταση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων κατοχής στη Βοσνία, οξύνεται παραπέρα η κατάσταση στην περιοχή και η όξυνση μετατοπίζεται νοτιότερα, όπως έδειξε η πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο - υποκινούμενη από τις ΕΠΑ με όργανο τους φασίστες-σωβινιστές της Άγκυρας, στους οποίους έχουν αναθέσει ρόλο χωροφύλακα στη Μεσόγειο και στη γύρω περιοχή (χωρίς, βέβαια, να είναι άμοιρη ευθυνών για τυχοδιωκτισμούς και η ελληνική αντίδραση). Χρέος των λαών των δυο χωρών είναι να παλέψουν για τη ματαίωση του υποκινούμενου από τους ιμπεριαλιστές πολέμου. -

Τα μονοπώλια της ΕΟΚ (ΕΕ) - που έχουν ουσιαστικά εκμηδενίσει κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας της χώρας - και το ντόπιο κεφάλαιο δυναμώνουν τις επιθέσεις τους ενάντια στο ήδη άθλιο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και στις αποκτημένες με πολλούς αγώνες και αίμα κατακτήσεις και δικαιώματά τους, επιθέσεις που με ιδιαίτερο ζήλο προωθεί η κυβέρνηση Σημίτη, ο οποίος από τη μια είναι ένθερμος υποστηρικτής της λεγόμενης “Ενωμένης Ευρώπης” και από την άλλη δουλοπρεπής “γιέσμαν” των ΕΠΑ.

Οι εργάτες σι αγρότες και γενικά ο λαός - παρά την προδοτική στάση των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και των ρεφορμιστών συνδικαλιστών ηγετών όλων των παρατάξεων - απαντούν με αγώνες στις επιθέσεις του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου και το αντι-ΕΕ-ρεύμα δυναμώνει.

Η αντιδραστική αστική τάξη με την αντεθνική της πολιτική βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές, προδίνει τα εθνικά συμφέροντα, έχει συνδέσει την τύχη της με τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών αφεντικών της και είναι διατεθειμένη για κάθε τυχοδιωκτισμό όπως δείχνει η πρόσφατη αποστολή μισθοφόρων στη Βοσνία και παλιότερα αλλού.

Για να απαλλαγούν οι λαοί και η εργατική τάξη από τα δεινά του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να δυναμώσουν την πάλη τους για τη βίαιη επαναστατική ανατροπή και το τσάκισμα της διχτατορίας της μπουρζουαζίας και την εγκαθίδρυση της διχτατορίας του προλεταριάτου, αναγκαίας για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας η μόνη που λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων όπως έδειξε στην πράξη η οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ένωση των Λένιν-Στάλιν.

Η εργατική τάξη της χώρας μας για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων της έχει ανάγκη ενός επαναστατικού λενινιστικού-σταλινικού ΚΚΕ, συνεχιστή των επαναστατικών παραδόσεων του ΚΚΕ (1918-55) με επικεφαλής το σ. Νίκο Ζαχαριάδη που δολοφόνησαν σι ρεβιζιονιστές στη Σιβηρία. Σήμερα πρώτιστο και επείγον καθήκον όλων των κομμουνιστών μέσα και έξω από το “Κ”ΚΕ είναι, όσο ποτέ άλλοτε, η συσπείρωση και η ενότητά τους σε ενιαίο κόμμα και η πάλη ενάντια στη χρουτσωφική γραμμή της τωρινής ρεβιζιονιστικής ηγεσίας.

- ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΟΚ

- Οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

- ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

- ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

- ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ

- ΚΑΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΣΩΒΙΝ1ΣΜΟΣ-ΡΑΙΣΙΣΜΟΣ

- ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΚΕ

Νικηταρά 6, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: