Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ Να σταματήσει ο πόλεμος στη Βοσνία

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ 25, 15-30/11/1994, σελ. 4

Με ομόφωνη απόφαση το Συμβούλιο Α­σφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε τους ΝΑΓΟϊκούς βομβαρδισμούς εναντίον στόχων των Σερβοβοσνίων. Αντικειμενικός στόχος των βομβαρδισμών ήταν η καταστροφή του αε­ροδρομίου της Ούντμπρινα, το οποίο οι Σέρβοι χρησιμοποιούσαν για τις αεροπο­ρικές τους επιδρομές εναντίον του Μπίχατς, στο οποίο επιτίθενται και θέλουν να καταλάβουν από τους Μουσουλμάνους.
Με την ομόφωνη απόφαση τους στον Ο­ΗΕ οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπερια­λιστές παρατείνουν τον πόλεμο, διότι α­κόμη δεν συμφώνησαν στα ποσοστά ελέγ­χου της περιοχής μεταξύ τους. Οι Σερβοβόσνιοι δεν αποδέχονται το ειρηνευτικό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο θα ελέγ­χουν το 51% του Βοσνιακού εδάφους και όχι το 70% που ελέγχουν τώρα. Κάποι­οι, βέβαια, τους παρακινούν να εμμέ­νουν στις θέσεις τους. Οι αμερικανοί θέ­λουν να αρθεί το εμπάργκο των όπλων που έχει επιβληθεί στους Μουσουλμά­νους, αντιδρούν όμως οι ευρωπαίοι, αντίθετοι βρίσκονται επίσης οι αμερικάνοι και για την κατάληψη του Μπίχατς από τα Σερβικά στρατεύματα.
Σε σφαγή των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και καταστροφή της χώρας έχουν επιδοθεί τα τελευταία χρόνια οι ιμπεριαλιστές αμερικάνοι και ευρωπαίοι μαζί με τους ηγέτες των σοβινιστικών, εθνικιστικών και φασιστικών κύκλων άξιων τιτοϊκών απογόνων που γίνονται οι εκτελεστές των ιμπεριαλιστικών εντολών και επιθυμιών. Ανήμποροι και ανοργάνωτοι οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν γίνει τα αθώα θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας, και ζουν τις αγριότητες και θηριω­δίες του εμφυλίου πολέμου.
Ο δημοκρατικός λαός μας συμπαραστέ­κεται στον αδελφό γειτονικό λαό και α­παιτεί να σταματήσει ο πόλεμος και οι ξένες επεμβάσεις στα εσωτερικά της χώ­ρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: