Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Προκλητική δράση αμερικάνων πρακτόρων και απαράδεκτη στάση υποταγής της κυβέρνησης

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ 5, 15-31/12/1993, σελ. 1

Με τη  σύλληψη  το δεύτερο δεκαήμερο   του   Νοέμβρη   των δυο  πρακτόρων  της  CIA  από την   ελληνική   αστυνομία   επανήλθε   και   πάλι   στο   πολιτικό προσκήνιο το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης δράσης των αμερικανών πρακτόρων στη  χώρα μας και το γνωστό καθεστώς υποτέλειας   και   ελέγχου   των ελληνικών   υπηρεσιών  από  την αμερικάνικη CIA.
Ασφαλώς είναι γνωστό, ότι η χώρα   μας  είναι  «ξέφραγο  αμπέλι» και ότι σ' αυτή  δρουν ανεξέλεγκτα    και    ανενόχλητα λογής-λογής   πράκτορες   ξένων μυστικών  υπηρεσιών  και  πρώτα  απ'  όλα  της αμερικάνικης CIA, άλλο τώρα που η δράση τους δε φτάνει  στο φως της δημοσιότητας. Όμως εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ανεξάρτητα   από   το   πως   και γιατί η ελληνική αστυνομία έφτασε στη  σύλληψη  των  δυο πρακτόρων της CIA, ότι σ' αυτή όχι μόνο δεν επιτραπεί να τους ανακρίνει αλλά ούτε καν να ερευνήσει τα διαμερίσματα τους έγινε δυνατό.
Την άλλη μέρα οι δυο αμερι­κανοί πράκτορες εγκαταλεί­πουν τη χώρα, ενώ η κυβέρνη­ση Παπανδρέου "κουκουλώνει" την υπόθεση, λες και δεν συνέβη τίποτα. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Υπουρ­γού Δημόσιας Τάξης Σ. Παπαθεμελή σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων: "ζητάτε πολλά τώρα ... μπαίνετε στην ουσία της υπόθεσης και σας θεωρώ σοβαρούς δημοσιογρά­φους", αλλά και η απάντηση του Κ. Παπούλια, ότι οι πρά­κτορες αυτοί "δεν βρίσκονται πλέον στην ελληνική επικρά­τεια”(!), δηλαδή ούτε απελάθη­καν ούτε καν φυγαδεύτηκαν.
Το γεγονός ξαναθυμίζει τις μαύρες μέρες της υποτέλειας και εξάρτησης της 10ετίας του '50, όταν την πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την καθόριζαν ουσιαστικά αμε­ρικανοί πράκτορες, ενώ αυτές έπαιζαν το ρόλο μαριονέτας, κάτι που και σήμερα συνεχίζε­ται μ' άλλες μορφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: