Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Οι φασίστες συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δολοφονική τρομοκρατία

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ 33, 1-15/4/1995, σελ. 1

Η φασιστική συμμορία της "Χρυσής Αυγής" συνεχίζει ανενόχλητα τις δολοφονικές της επιθέσεις με δυο νέα θύματα αυτή τη φορά (7 Απρίλη).

Το πρώτο από τα θύματα των φασιστών. ο 19χρονος Γιάννης Σταθόπουλος   τραυματίστηκε   βαριά   με μαχαίρι   και  νοσηλεύεται  σε  πολύ κρίσιμη   κατάσταση   στην   Εντατική του "Ευαγγελισμού", ενώ το δεύτερο, ο 21χρονος Σωτήρης Ψαθάς τραυματίστηκε ελαφρότερα. Δράστης της νέας δολοφονικής επίθεσης είναι ο φασίστας Θανάσης Μανώλογλου. μέλος της "Χρυσής Αυγής", ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, έχει δράση στο παρελθόν ως "αγανακτισμένος πολίτης" μαζί με την αστυνομία στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Έχει καταγγελθεί, ότι όσοι νέοι πήγαν στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα για τη σωτηρία του βαριά τραυματισμένου νέου έπρεπε να δίνουν τα στοιχεία τους σε αστυνομικούς.
Την Παρασκευή το απόγευ­μα (14.4.95) οργανώθηκε πορεία δια­μαρτυρίας κατά της φασιστικής τρομοκρατίας από την Πλατεία Κυψέλης με κατεύθυνση τα γραφεία της "Χρυσής Αυγής", στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 νεαροί διαδηλωτές. Όταν η πορεία έφθα­σε στο ύψος της Πατησίων, οι δια­δηλωτές δέχθηκαν βάρβαρη επίθε­ση των ΜΑΤ με γκλομπ και δακρυ­γόνα, που με πρωτοφανή αγριότη­τα χτυπούσαν για να τους διαλύ­σουν, μ' αποτέλεσμα τον τραυματι­σμό πολλών νέων που μεταφέρθη­καν στο νοσοκομείο, μεταξύ των ο­ποίων και της Μέλπως Κορωναίου. η οποία από τα χτυπήματα των ΜΑΤ έπεσε αναίσθητη και αιμόφυρτη στο έδαφος. Μεταφερόμενη στο Γενικό Κρατικό διαπιστώθηκαν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάταγ­μα γνάθου και αυχένα. Πολλοί από τους διαδηλωτές συνελλήφθησαν α­πό την αστυνομία.
Όταν διαλύθηκε η πορεία, μικρό μέρος διαδηλωτών πιεζόμενο από τα ΜΑΤ. αλλά και άλλοι "άγνω­στοι", κλείστηκαν στην ΑΣΟΕΕ. Για τη στάση της αστυνομίας και του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βαλυράκη χαρακτηριστικά είναι τα εξής. Ο Υπουργός από την μια πίεζε τον Πρύτανη Κιντή να επιτρέψει την πα­ραβίαση του Πανεπιστημιακού ασύ­λου, ενώ από την άλλη η αστυνο­μία δεν δέχτηκε την χωρίς συλλή­ψεις αποχώρηση των κλεισμένων στο χώρο της σχολής. Επίσης σύμ­φωνα με καταγγελία του Πρύτανη "αγανακτισμένοι πολίτες" (δηλ. φασι­στικές ομάδες κρούσης) δίπλα και υπό την προστασία των ΜΑΤ χτυ­πούσαν με πέτρες τους εντός της σχολής ευρισκόμενους. Το ίδιο έγι­νε και στην Πάντειο. όπου φασιστικές ομάδες δρούσαν ανενόχλητες έχοντας τη βοήθεια της αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης έδρασαν, όπως πάντα, και τα γνω­στά προβοκατόρικα ασφαλίτικα στοιχεία, προκαλώντας ζημιές, τα ο­ποία ποτέ δεν συλλαμβάνονται.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις βάρβαρες επιθέσεις της αστυ­νομίας προστίθεται και η διαρκώς εντεινόμενη τρομοκρατική δράση των φασιστικών οργανώσεων και των παρακρατικών ομάδων κρού­σης που στόχο έχουν τους εργαζό­μενους και τις δημοκρατικές ελευ­θερίες. Επιβάλλεται αντιμετώπιση τους με μαζικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: