Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Αναδημοσίευση αποσπάσματος της προκήρυξης του ΚΚΕ προς το λαό της Ελλάδας για την αναγγελία του θανάτου του Στάλιν (6/3/1953)

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 10, 1-15 Μάρτη1994, σελ. 2

Η προκήρυξη του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό, που αναγγέλλει το θάνατο του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, καταλήγει:

«Στην ιερή αυτή στιγμή αυτόν τον όρκο δίνουν μπροστά στον Μεγάλο Νεκρό οι κουκουέδες και οι αγωνιστές όλης της Ελλάδας: Να μείνουν πιστοί στην επιταγή του Στάλιν. Πιστοί στη μεγάλη Σοβιετική Ένωση και Το Κόμμα των κομμουνιστών της, που ενσαρκώνουν τις ιδέες και το έργο του Λένιν και του Στάλιν.
Ας συσπειρώσουμε πιο σφιχτά τις γραμμές μας. Με μεγαλύτερη ενότητα και μονολιθικότητα, ας οδηγήσουμε το λαό μας στους νέους αγώνες αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά όλους τους διασπαστές της πάλης του, όλους τους εχθρούς του.
Εργαζόμενοι της πατρίδας μας.
Δύσκολες στιγμές περνά η πατρίδα μας. Τα τσακάλια σ’ όλο τον κόσμο βγάζουν κιόλας άγρια ουρλιαχτά. Νομίζουν ότι ο Θάνατος του Μεγάλου Στάλιν Θα λυγίσει και θ’ αδυνατίσει τους λαούς, την πόλη τους για τη νέα ζωή.
Θα βγουν χίλιες φορές γελασμένοι. Ο Στάλιν είναι εκείνος που μας έμαθε να γινόμαστε πιο δυνατοί και ατράνταχτοι στις δυσκολίες για να τις νικάμε και να τις συντρίψουμε.
Πιο ψηλά τα κεφάλια. Πιο σφιχτά τις γραμμές μας. Και ας κυματίζει πιο περήφανα η σημαία της πάλης:
Για τη ζωή, την ειρήνη, τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία.
Σήμερα πιο πολύ απ’ ό,τι ως τα χθες μένουμε πιστοί στην Μεγάλη Προστάτιδα της Ελλάδας και το οδηγό αστέρι όλης της ανθρωπότητας, τη μεγάλη Σοβιετική Ένωση, τη χώρα του Λένιν και του Στάλιν.
Βέβηλους και άνομους σκοπούς και σχέδια έχουν και οργανώνουν οι αμερικάνοι στην Ελλάδα.
Θέλουν να μας στρέψουν ενάντια στη Ρωσία και να στείλουν τα παιδιά μας, τους φαντάρους μας, να πολεμήσουν τα παιδιά της, του μαχητές του Στάλιν.
Ποτέ δεν Θα γίνει αυτό. Ποτέ δεν Θα σηκώσουμε τέτοιο ανόσιο χέρι.
Ο λαός μας ποτέ δεν θα τους ακολουθήσει. Τα ιερόσυλα αυτά σχέδιά τους θα τους τα κάνουμε τάφο.
Ο Στάλιν θα ζει αιώνια στην ψυχή του λαού μας.
Σκύβοντας ευλαβικά τα κεφάλια μπροστά στο Μεγάλο Νεκρό και με πόνο αβάσταχτο στην καρδιά ας φωτιζόμαστε πάντα απ’ τη ζωή και το έργο του.
Ζήτω η Μεγάλη Σοβιετική Ένωση!
Ζήτω το ακατανίκητο Κόμμα του Λένιν και του Στάλιν!

Το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

6 του Μάρτη 1953

Δεν υπάρχουν σχόλια: