Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Φιλογκορμπατσοφική στην πράξη η στάση των ηγετών του "Κ"ΚΕ απέναντι στην επίσκεψη Γκορμπατσώφ

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 3, 1-15 Οκτωβρίου 1993, σελ. 3

Πολλοί αγωνιστές, μέλη και οπαδοί του "Κ"ΚΕ, ήταν έτοιμοι να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν τη δίκαιη αγανάκτηση τους για την επίσκεψη στη χώρα μας του προδότη Γκορμπατσώφ, και περίμεναν οι ηγέτες τους να καλέσουν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας-αποδοκιμασίας του Γκορ­μπατσώφ. Όμως διαψεύστηκαν για άλλη μια φορά.

Οι ρεβιζιονιστές ηγέτες όχι μόνο δεν οργάνωσαν διαδήλωση κατά του Γκορμπατσώφ αλλά ματαίωσαν και την πικετοφορία που είχε αποφασιστεί να γίνει στον Πειραιά, καθώς και τη διαδήλωση διαμαρτυρίας που είχαν αποφασίσει οι Αντιστασιακές Οργανώσεις ΠΕΑΕΑ, ΠΕΑΤΑ και η Πανελλήνια Ένωση Επαναπατρισθέντων (ΠΕΕΠΠ) στη Θεσσαλονίκη για τις 13 Σεπτέμβριε, υποχρεώνοντας τους να βγάλουν ανακοίνωση ματαίωσης της διαδήλωσης με το γελοίο επιχείρημα της προκήρυξης πρόωρων εκλογών ("Ρ" 11,9.93).

Ο Γκορμπατσώφ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ηγεσία του"Κ"ΚΕ και να πιει στην υγεία της γι αυτή της τη στάση δηλ. που δεν οργάνωσε καμία διαδήλωση εναντίον του. Σε ερώτηση της ίδιας δημοσιογράφου που αφορούσε την έλλειψη ενδιαφέροντος της Παπαρήγα να συναντηθεί μαζί του απάντησε: "δεν πειράζει όμως, εγώ πίνω στην υγεία της". Και στην ερώτηση της "γνωρίζετε ότι σας αποκάλεσε Νέρωνα;", απάντησε: "Νέρων εγώ...; Ε, τότε ξαναπίνω στην υγεία της Αλέκας..." ("Ε" 19.9.93).

Ασφαλώς ο προδότης αυτός είναι αρκετά έξυπνος ώστε να εκτιμά δεόντως τις υπηρεσίες που του προσφέρουν. Ήπιε για δεύτε ρη φορά στην υγεία της Παπαρήγα επειδή δεν παρενόχλησε την επίσκεψη του με διαδηλώσεις, την ευχαρίστησε και της ευχήθηκε να υγιαίνει για τη φιλογκορμπατσωφική της στάση στην πράξη.

Η στάση των ρεβιζιονιστών ηγετών απέναντι στην επίσκεψη Γκορμπατσώφ επιβεβαιώνει εκ νέου την ορθότητα της υπόδειξης του Λένιν, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν τους ρεβιζιονιστές ηγέτες όχι από τα δημαγωγικά τους λόγια, αλλά από τι κάνουν στην πράξη.

Δεν μπορεί εδώ να μην σημειώσουμε, ότι τα δυο από τα τρία άρθρα του "Ρ" (12.9.93) ήταν σαφώς φιλογκορμπατσωφικά. Ο μεν ΓΧ Χουρμουζιάδης μας λέει ότι ακόμα "δεν έχει διατυπωθεί καμιά πλήρης και αξιόπιστη ανάλυση της πολιτικής του προσφοράς στο σύγχρονο κόσμο" του "συντρόφου Γκόρμπι" όπως τον αποκαλεί, ο δε Ν. Αντωνάκος δεν ξέρει ακόμα τι είναι ο Γκορμπετσώφ, δεν τον θεωρεί "συνειδητό προδότη" και συνεχίζοντας γράφει: "Θέλω να πιστεύω, γιατί αυτό τουλάχιστον έχει δραματουργική αξία, πως τυφλώθηκες από τις αδυναμίες και τώρα σέρνεσαι πίσω από τη μοίρα σου. Αν είναι έτσι, τότε κάποια στιγμή η επιστήμη και η τέχνη θα μπορέσει, ίσως, να εξηγήσει τις πράξεις σου" ("Ρ" 12.9.93)!! Δε χρειάζεται εδώ να σχολιάσουμε τις άλλες φαιδρότητες των Χουρμουζιάδη-Αντωνάκου.

Πρέπει μ ' αυτή την ευκαιρία να υπογραμμιστεί, ότι θα ήταν ασυγχώρητη πολιτική αφέλεια να περιμένει κανείς, ότι στην περίπτωση μιας τέτοιας σπουδαιότητας επίσκεψη για την αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές σαν αυτή του Γκορμπατσώφ, να οργανώσουν οι ρεβιζιονιστές ηγέτες του "Κ"ΚΕ διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι ο Γκορμπατσώφ χαίρει υψηλής εκτίμησης στους κύκλους της διεθνούς αντίδρασης για τις προδοσίες του και όταν δεν ήταν μόνο προσκεκλημένος του Λάτση, αλλά της αστικής τάξης, μα και το πιο σπουδαίο των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών (ο Γκένσερ δεν ήρθε τυχαία στην Αθήνα), οι οποίοι του έχουν αναθέσει μυστικές αποστολές στα Βαλκάνια και στις Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οργάνωση διαδήλωσης εκ μέρους των ηγετών του "Κ"ΚΕ σ' αυτή την περίπτωση είναι φανερό πως σήμαινε άρνηση του ρόλου τους σαν υπηρετών των συμφερόντων της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών. Αξίζει ακόμα να υπενθυμίσουμε πως ούτε εναντίον του αρχηγού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μπους οργάνωσαν διαδηλώσεις οι ρεβιζιονιστές ηγέτες του "Κ"ΚΕ και του Συνασπισμού. Την διαδήλωση εναντίον του Μπους στην Αθήνα, παρά την απαγόρευση, την είχε οργανώσει η ΕΦΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: