Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Μ. ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

 

«Φωνή της Αλήθειας», αρ. φυλ. 3, 1-15 Οκτωβρίου 1993, σελ. 4

Ο εκλεκτός κι" αγαπητός του διεθνούς κεφαλαίου Μ. Γκορμπατσώφ επισκέφτηκε την χώρα μας κι' έγινε δεκτός από τους πολιτικούς εκπροσώπους των αστικών και ρεφορμιστικών κομμάτων και τιμήθηκε δεόντως από Πανεπιστήμια, Πάντειο, Πολυτεχνείο στο οποίο μίλησε, καθώς κι" από τους Δήμους Πειραιά, Θεσσαλονίκης κι' από το Αριστοτέλειο στην Θεσσαλονίκη.

Και γιατί όλες αυτές οι τιμές στο Μ. Γκορμπατσώφ; Διότι:

Διέλυσε την Σοβιετική Ένωση.

Ξεπούλησε την οικονομία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στους λήσταρχους του διεθνούς κεφαλαίου.

Προξένησε τον εμφύλιο πόλεμο στους λαούς της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: Αρμενίους, Αζέρους, Γεωργιανούς, κλπ.

Κατέστρεψε την οικονομία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κι" έριξε στην εξαθλίωση, φτώχεια, πείνα, ανεργία την μεγάλη πλειοψηφία των λαών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και δημιουργήθηκαν όλα τα κοινωνικά δεινά για τον λαό από μια καπιταλιστική οικονομία: όπως μαύρη αγορά, δραστηριότητες των μαφιόζων, πορνεία, ναρκωτικά, εγκληματικότητα, μ' άλλα λόγια πρωτοφανή βαρβαρότητα για τον λαό.

Πραγματικός χαλασμός, καταστροφή του σοσιαλισμού και των κατακτήσεων του πρώην σοβιετικού λαού. Ότι δεν κατόρθωσαν οι χιτλερικοί, το κατόρθωσαν ο Μ. Γκορμπα­τσώφ και οι προκάτοχοι του Χρούτσεφ και Μπρέζνιεφ με την πολιτική τους.

Τον Μ. Γκορμπατσώφ, αυτόν τον μεγάλο Ιούδα της σύγχρονης ιστορίας, τίμησαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και η πανεπιστημιακή ηγεσία της χώρας μας. Επιβραβεύοντας τον Γκορμπατσώφ γιατί έφερε τον μεσαίωνα στην πρώην Σοβιετική Ένωση και κατέστρεψε το σοσιαλιστικό σύστημα, την ελπίδα της εργαζόμενης ανθρωπότητας και επικροτώντας την πολιτική του.

Η παρουσία του στην Ελλάδα και οι τιμές που του έγιναν αποτελεί πρόκληση για τους δημοκρατικούς και πατριωτικούς αγώνες του λαού μας. Αποτελούν πρόκληση γι' αυτούς που έπεσαν στο Πολυτεχνείο, αντιμετωπίζοντας τη φασιστική χούντα και για τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, οι οποίοι πολεμώντας μαζί με τους σοβιετικούς λαούς έσωσαν την ανθρωπότητα από την φασιστική βαρβαρότητα.

Ο λαός μας στην μακραίωνη ιστορία του, τους εφιάλτες τους παρέδωσε στην αιώνια καταισχύνη και την περιφρόνηση αυτών που συνεργάστηκαν μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: